BRRS20210811001 
  1. Српска компанија која вработува лица со попреченост работи во областите на печатарска и шиечка индустрија. Бидејќи пазарниот удел на компанијата се шири, компанијата е заинтересирана да го зголеми својот асортиман на производи преку услуги за дистрибуција и договори за застапување.
  2. Компанијата е фокусирана на производство на сувенири, кроење и шиење работна облека и заштитна облека, како што се панталони за лето/зима, јакни, елеци, маици, поло маици. Покрај тоа, компанијата нуди печатење на керамика и стакло, печатење текстил во повеќе бои, офсет печатење, печатење подлоги, дигитално печатење и ласерско гравирање.
  3. Компанијата располага со модерна опрема за печатење и шиење која овозможува разновидни услуги и ги исполнува високите стандарди за модерна трговија и бизнис. Некои од нивната опрема се: автоматска преса за текстил 10/8, УВ систем за изложување на екран, единици за лекување со кварц блиц, фен за транспорт на печатење со електричен екран, рачни преси за пренос на топлина, пневматски двоен локален шатл -печат, печатачи со подлога 4/0 и 2/0, машина за гравирање со ласер, печатач со ултравиолетова плоча на клупа, печатач за сублимација и печат, дигитални печатачи, керамички и печки за печење стакло.
  4. Сопственикот на компанијата работи од 2001 година, додека печатарската компанија која вработува лица со попреченост е основана во 2013 година. Во ноември 2017 година, компанијата ја доби официјалната одлука на српското Министерство за труд, вработување, ветерани и социјални работи, од што е одобрено за пререгистрација на компанијата во „компанија за професионална рехабилитација и вработување на лица со попреченост“. Со оваа одлука, компанијата стана интересна за средните и големите компании, особено во областа на шиење работна облека и памучни промотивни кеси.
  5. Компанијата има за цел да ги прошири своите производи и услуги на нови пазари. Бара компании кои имаат потреба од искусен и сигурен дистрибутер или застапник за нивните текстилни производи. Соработката може да се организира преку договори за застапување или услуги за дистрибуција.


  
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk 
Телефон: +389 (0) 2 3108891