BOSI20190509001

Словенечка компанија  има развиено уникатен бренд на спортски чорапи инспириран од природата. Дизајнот е комбиниран со природни материјали и иновативна технологија за изработка на чорапи  кои се воедно пријатни и со атрактивен дизајн. Направени од мерино волна и поседувајќи уникатни карактеристики, овие чорапи се особено погодни за спортски активности на отворено, како што се на пример скијање, планинарење, планинско трчање и пешачење. Насочени се кон три типа на корисници - обични спортисти, луѓе кои поминуваат значително време на отворено и ентузијасти за екстремни спортови.
Компанијата сака да го прошири своето присуство во странство и  бара дистрибутери ширум светот. Компанијата бара сигурен и долгорочен партнер за соработка под условите на  договор за дистрибуција.  Од потенцијалниот партнер се очекува да има добар пристап до целниот пазар и капацитет за промоција и продажба  на производите на компанијата, како и одредено претходно искуство во меѓународната трговија.
 
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891