TOSK20200309001

Словачката компанија основана во 2014 година се занимава со модерно и лесно решение што обезбедува континуирано следење на нивото на отпад во контејнерите преку сензори за ултразвук вградени во секој контејнер. Сензорите се робусни, отпорни на вода, отпорни на удар, со траење до 10 и повеќе години. Тие се изградени за целосно да функционираат во температури од -40° C до + 85° C и се поставени да мерат до 4 метри во длабочина, што може да се продолжи доколку е потребно. Сензорите имаат вграден сензор за пожар и сензор за вертикална положба што означуваат дали садот се превртел. Сензорите се достапни во две големини: единечни и дупли. Единечен сензор може да се користи за контејнер со кој било капацитет (дури и во мали контејнери од 120l). Дупли сензор се препорачува за контејнери со голем капацитет и неговиот животен циклус може да трае повеќе од 5 години.
 
Информациите се пренесуваат преку мобилен интернет во безбедно складирање и потоа се прикажуваат на операторите на комунални услуги што ја користат мобилната апликација. Апликацијата ги прикажува потребните информации за локациите и нивото на контејнерите на структуриран и графички начин. Решението може целосно да се интегрира во постојните информациони системи што моментно ги користи клиентот. Управувањето со паметниот отпад на компанијата привлече градови и бизнис низ целиот свет и решението е инсталирано во повеќе од 40 земји на 5 континенти.
 
Компанијата нуди два вида на партнерство:
Комерцијален договор со техничка помош: компанијата би сакала да најде партнер за препродажба на соодветниот пазар. Посакуваниот исход е долгорочно партнерство каде словачката компанија произведува производи/решенија со висок квалитет и нејзиниот препродавач ги продава на својот пазар на задоволни клиенти. Словачката компанија ќе ги поддржи партнерите со инсталација и конфигурација, сервисирање и одржување како и техничка поддршка. Финансиски договор: компанијата е отворена за инвестиции во нивниот проект, што би овозможило друг акционер на компанијата. Компанијата веќе има извршено  успешно две инвестициони круга и во моментов е отворена за инвестиции во серија-А.

Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891