BRSE20201120001
 
Шведскиот дизајнер на играчки од дрво бара производител во Европа што може да произведува без токсични дрвени играчки со ознака CE за деца на возраст од 0-3 години. Потенцијалните производители можат да очекуваат долгорочна соработка за испорака на постоечките 12 различни видови на дрвени играчки, како и претстоен развој на нови дизајни. Шведскиот бренд е развиен во 2013 година од страна на две сестри кои сакале да дизајнираат производи за „малите“ (0-3 години). Во текот на 2019 година тие започнале компанија што ја претставува само оваа марка. Дизајите имаат голема разновидност на предмети на пр. едукативни дрвени играчки, ранци, ламби, килими, чаши, ќебиња, гнезда за бебиња и сл. Производите се продаваат преку дистрибутери во Шведска, Франција, Белгија, Холандија, Шпанија и Велика Британија.
 
 
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891