BRRU20200214003
 
Руска компанија произведува адитиви за добиточна храна врз основа на растителни екстракти со цел да се намали употребата на антибиотици во исхраната на животните. Компанијата бара сигурни добавувачи на суровини (јачмен, овес, пченица, просо, 'рж, Омега 3, калциум, магнезиум) во рамките на договор за снабдување.
Руската компанија од Калининград е основана во 2003 година. Во моментов, руската компанија е еден од најголемите производители на висококвалитетна храна за животни. Постојат различни видови на добиточна храна произведени: во грануларна форма, во форма на премикси и додатоци на витамини-минерали, како и во екструдирана форма.
Компанијата произведува адитиви за добиточна храна (пробиотици) засновани на растителни екстракти. Фитогени адитиви за храна им помагаат на животните да го воспостават процесот на варење, штитат од разни микроби.

Руската компанија бара странски партнери од хемискиот и земјоделскиот сектор кои ќе снабдуваат суровини (јачмен, овес, пченица, просо, 'рж, Омега 3, калциум, магнезиум) за потребите на производството на руската компанија во вид на договор за снабдување. Доставените суровини треба да содржат протеини, минерални витамини, ензимски препарати, адитиви за ароматизација.

Странските суровини мора да исполнуваат одредени стандарди. Пченицата треба да содржи најмалку 11% протеини, јачменот - најмалку 9,5% и пченката - 7,5%. Доставените суровини мора да се испраќаат во специјални пластични контејнери или во кеси за производство. Обемот на првата испорака ќе биде до 1 тон. Меѓутоа, во следната пратка, количината на суровини и количини на истите може да се зголеми. Попрецизни услови за испорака ќе бидат разјаснети по првиот разговор со потенцијалниот добавувач.
 
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk
Телефон: +389 (0) 2 3108891