Новости

Партнерство за циркуларна економија – одржлив развој на МСП и регионален развој

Во јуни 2020 година, ПСМ Фондација во партнерство со Albanian Socio Economic Think Tank (Албанија) и Foundation for innovation and technology development (Босна и Херцеговина) започна со спроведување на проектот „Партнерство за циркуларна економија - одржлив развој на МСП и регионален развој“ ко-финансиран од Western Balkans Fund.

Прочитај повеќе

Интернационален натпревар за технолошки стартап компании „EIT Digital Challenge 2020“

EIT Digital, дел од Европскиот институт за иновации и технологија (ЕИТ), го најавува EIT Digital Challenge 2020, интернационален натпревар за технолошки стартап компании.

Прочитај повеќе

Отворен повик на акцелераторска програма за технолошки стартапи „MIT Enterprise Forum CEE“

MIT Enterprise Forum CEE“ е акцелераторска програма која таргетира иновативни технолошки стартап компании од регионот на Централна и Источна Европа.

Прочитај повеќе

Онлајн курс „Почнување бизнис и социјално претприемништво“

Фондацијата Претприемачки сервис за млади, го креираше онлајн курсот „Почнување бизнис и социјално претприемништво“, а истиот е наменет за сите млади лица кои имаат желба да започнат сопствен (социјален) бизнис.

Прочитај повеќе

ВЕБИНАР „Систематизација како стратегија за раст“

ПСМ Фондација ги поканува сите мали и средни компании да учествуваат на бесплатниот вебинар „Систематизација како стратегија за раст“. Вебинарот ќе се одвива на база на студија на случај каде учесниците ќе имаат можност да дискутираат и разменуваат мислења со останатите учесници на прашања поврзани со примерот кој ќе се обработува.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови