Новости

Will 5G remake the world, or just make it a little faster?

4G е одговорен за толку многу промени што многумина се прашуваат дали е можно да се создаде уште една револуција во безжичната технологија, или промените едноставно ќе се градат постепено врз она што се започна со 4G.

Прочитај повеќе

Our Shared Digital Futures

Our Shared Digital Futures е публикација креирана од лидери во бизнис, академскиот цивилниот сектор и политиката кои колективно ја распознаваат потребата од заеднички цели и координирана акција за оформување на инклузивна, одржлива, дигитална иднина.

Прочитај повеќе

Интернационален форум „Интеграциите во Европската унија и реформскиот процес на преговарачкото поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика“

ПСМ Фондација во состав на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20”, организира Интернационален форум на тема „Интеграциите во Европската унија и реформскиот процес на преговарачкото поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика“, од 18-19 април 2019 година, во Хотел Арка, во Скопје.

Прочитај повеќе

Отворени информативни денови за конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади организира информативни настани за избор на „Иновативно претпријатие на година“, дел од проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“.

Прочитај повеќе

Национален конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, финансиран од ЕУ, објавува конкурс до сите компании регистрирани во државата за избор на „Иновативно претпријатие на годината“.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови