Новости

Отворен повик за компании од креативните индустрии за вклучување во инкубаторска програма вредна 60.000 евра

Компании од креативните индустрии имаат можност да аплицираат на WORTH Partnership Project и да се вклучат во инкубаторска програма во вредност од 60.000 евра.

Прочитај повеќе

Аплицирајте за учество на ICT/Cluster SME Mission

ICT/Cluster SME Mission е 4-дневна конференција која ќе се одржи од 19-22 ноември во Јокохама, Јапонија, каде ќе имате можност да учествувате на саем за вградени технологии и internet of things.

Прочитај повеќе

Завршна конференција на проектот ,,Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации (InnoSupport)”

ПСМ Фондација во партнерство со Фондацијата МИР и АРК Фонд организираат завршна конференција на проектот ,,Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации (InnoSupport)”, финансиран од Европската унија. Оваа конференција ќе се одржи на 06 јуни 2019 година со почеток во 10:30 часот во ЕУ Инфо центар.

Прочитај повеќе

КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП успешно го заврши Вториот Јавен повик од Планот за економски раст на Владата

Консултанската компанија КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП специјализирана за деловно и корпоративно право успешно го заврши Вториот Јавен повик од Планот за економски раст на Владата (ПЕР), наменет за ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации, на Фонд за иновации и технолошки развој , досега со најголем интерес на компаниите.

Прочитај повеќе

Седма онлајн изложба во рамки на обуката за „Графички дизајн“ во организaција на ПСМ Фондација

Седма онлајн изложба на прекрасни графички креации, создадени како резултат на реализирана обука по „Графички дизајн“ во организација на ПСМ Фондација во период од февруари – март 2019 година!

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови