Новости

Вештачка интелигенција и дронови во борба против КОВИД - 19

Во овој извештај, авторите дискутираат за тоа како може Вештачката интелигенција да се искористи за борба против овој смртоносен вирус. Извештајот пренесува ефикасно искорисутвање на вештачката интелигенција низ целиот свет за да помогне во тестирање, лекување и служење на населението во овие тешки времиња.

Прочитај повеќе

Бизнис предизвик со грантови за почнување бизнис

Во рамките на проектот „Креирање одржливи можности за претприемништво“, финансиран од Амбасада на САД во Скопје, ПСМ Фондација организира бизнис предизвик.

Прочитај повеќе

Онлајн обуки за GDPR и ISO стандарди

Онлајн обуки за GDPR и ISO стандарди

Прочитај повеќе

Најдобрите 5 бизнис идеи добија грантови за почнување бизнис

ПСМ Фондација додели финансиски средства со вкупен фонд од 20.000 евра, односно 5 грантови по 4000 евра за основачите на најдобрите бизнис идеи кои учествуваа во онлајн акцелераторската програма за почнување бизнис.

Прочитај повеќе

Иднината на финансискиот сектор по 2020 година

Извештајот на ПрајсвотерхаусКуперс „Financial Services Technology 2020 and Beyond: Embracing disruption“ ги анализира промените кои реалниот свет ќе ги доживее како резултат на технолошките достигнувања во финансискиот сектор.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови