Новости

Вебинар: „Поддршка на жените претприемачи во време на КОВИД-19“

На 07ми јули 2020 се одржа првиот вебинар на тема „Поддршка на жените претприемачи во време на КОВИД-19“.

Прочитај повеќе

Партнерство за циркуларна економија – одржлив развој на МСП и регионален развој

Во јуни 2020 година, ПСМ Фондација во партнерство со Albanian Socio Economic Think Tank (Албанија) и Foundation for innovation and technology development (Босна и Херцеговина) започна со спроведување на проектот „Партнерство за циркуларна економија - одржлив развој на МСП и регионален развој“ ко-финансиран од Western Balkans Fund.

Прочитај повеќе

Интернационален натпревар за технолошки стартап компании „EIT Digital Challenge 2020“

EIT Digital, дел од Европскиот институт за иновации и технологија (ЕИТ), го најавува EIT Digital Challenge 2020, интернационален натпревар за технолошки стартап компании.

Прочитај повеќе

Отворен повик на акцелераторска програма за технолошки стартапи „MIT Enterprise Forum CEE“

MIT Enterprise Forum CEE“ е акцелераторска програма која таргетира иновативни технолошки стартап компании од регионот на Централна и Источна Европа.

Прочитај повеќе

Онлајн курс „Почнување бизнис и социјално претприемништво“

Фондацијата Претприемачки сервис за млади, го креираше онлајн курсот „Почнување бизнис и социјално претприемништво“, а истиот е наменет за сите млади лица кои имаат желба да започнат сопствен (социјален) бизнис.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови