Новости

Мобес Квалитет: Интегрирани акредитирани обуки за Имплементатори, Интерни и Екстерни Аудитори и GDPR Practitioner и DPO – Data Protection Officer

Мобес Квалитет, под акредитација на Exemplar Global oд 18 – 21.09 2019 година, организира ИНТЕГРИРАНИ АКРЕДИТИРАНИ ОБУКИ за ИМПЛЕМЕНТАТОРИ, ИНТЕРНИ и ЕКСТЕРНИ АУДИТОРИ и GDPR PRACTITIONER и DPO – Data Protection Officer

Прочитај повеќе

МЛАДИХАБ Дигитална младина

Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии- МАСИТ во соработка со Националниот младински совет на Македонија го претстави новиот проект „МЛАДИХАБ Дигитална младина“, наменет за развој и унапредување на дигиталните вештини кај младите од 15-29 години во размена за општокорисна работа.

Прочитај повеќе

Тech4Muni MK- Иновативна трка за решавање на предизвиците

На 11 – 12 септември во Скопје ќе се одржи Тech4Muni MK - престижен иновациски спринт/маратон каде што талентирани македонски компании и претприемачи развиваат решенија за предизвиците со кои што се соочуваат градовите.

Прочитај повеќе

Big Bang Start-UP Challenge: ITU Magnet Acceleration Program

ITU Magnet е глобален центар за инкубација кој ги поврзува старт-ап компаниите со потенцијални клиенти, инвеститори или бизнис партнери на пазарот и нуди тренинг и менторство за стратегии за влез на пазарот и пристап до нови инвеститорски мрежи.

Прочитај повеќе

Микро грантови достапни за мали и средни претпријатија од областа на чисто производство

Во рамките на KET4CleanProduction проектот, европски мали и средни претпријатија од областа на чисто производство (Clean production) се поканети да аплицираат за микро грантови со максимална вредност од 50.000 Евра, за проекти не подолги од 6 месеци.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови