Новости

Европска Инвестициона Банка одобри финансирање од 5 билиони евра за иновации, обновливи извори и домување

Европската Инвестициона Банка одобри финансиска инвестиција од 5 билиони евра за секторите на одржлив транспорт, обновлива енергија, индустриска иновација, социјално домување и интернет и мобилни телекомуникации.

Прочитај повеќе

Вебинар- "EIC Pilot 2018 at a glance“

Вебинарот "EIC Pilot 2018 at a glance“ има за цел да им овозможи на националните контакти од програмата Хоризон 2020 преглед на првата година од имплементацијата на EIC Pilot 2018, вклучувајќи ги и искуствата од 3те главни повици (FET Open, SME Instrument Phase 1 and 2, Fast Track to Innovation)

Прочитај повеќе

Креирани водичи за иновации и финансирање иновации за мали и средни претпријатија

ПСМ Фондација во партнерство со МИР Фондација и АРК Фонд од Бугарија во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка на иновации“ креираа два водичи за мали и средни претпријатија: Водич за иновации за мали и средни претпријатија и Финансирање иновации- Водич за мали и средни претпријатија.

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ

Фондот за иновации и технолошки развој на 22.10.2018 година објавува Јавен повик за поднесување предлог проекти за финансирање под Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“.

Прочитај повеќе

Повик за учество на тридневна работилница МСП Инструмент - Фаза 1

Фондација Претприемачки Сервис за Млади во рамки на проектот „Јакнење на конкурентноста на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, објавува повик за мали и средни претпријатија за учество на тридневна работилница за подготовка на проектна апликација за европската програма SME Instrument.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови