Новости

Апликацијата „Селектирај отпад“ ќе го собере твојот селектиран отпад „од дома“

"Селектирај отпад“ е апликација за собирање на селектираниот отпад од твојот дом. Нашата замисла е да ги мотивираме граѓаните активно да се вклучат во процесот на селектирањето и унапредување на квалитетот на животната средина.

Прочитај повеќе

Недела за старт ап бизниси и мали и средни претпријатија 22-25 јуни 2021

Од 22-25 јуни 2021, Центар за климатски промени организира настан „Недела за Старт-ап бизниси и мали и средни претпријатија“, во рамките на проектот „Зголемување на иновативните бизниси поврзани со море, животна средина и земјоделство и ИТ – (IBiSEAit).

Прочитај повеќе

Македонска и холандска компанија остварија соработка

,,Ми се допаѓа креативниот аспект на нашата работа – секогаш постои можност за нови партнерства, иновативни идеи и отворање на нови хоризонти’’ - Сашка МитеваСашка Митева, инженер за текстил со 13+ години искуство во модната индустрија редовно учествува на настани за вмрежување организирани од Enterprise Europe Network во Македонија.

Прочитај повеќе

Потпишан договор за соработка помеѓу Enterprise Europe Network во Македонија и X Фактор Акцелератор

Деновиве беше потпишан договор за соработка помеѓу Enterprise Europe Network во Македонија и X Фактор Акцелератор. Оваа соработка ќе овозможи целосно користење на експертизата на двете организации како и остварување на заеднички цели за поттикнување, насочување и стимулирање на иновативните технологии, комерцијализација на иновациите и интернациона

Прочитај повеќе

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО БИЗНИС АКЦЕЛЕРАТОРСКА ПРОГРАМА ВО ПОГРАНИЧНИОТ РЕГИОН МЕЃУ МАКЕДОНИЈА – ГРЦИЈА

Проектот “Пограничен интелигентен акцелератор за иновативни ИКТ старт-апи (ИПГА)“, финансиран од Европската Унија, објавува повик за учество во обуки, како дел од акцелераторска програма, која има за цел стимулирање на претприемништвото во пограничниот регион меѓу Грција и Македонија.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови