Новости

Управување со идните потреби на малите и средни бизниси во Европа главна тема на годишната конференција на Enterprise Europe Network

Годишна конференција на Еnterprise Europe Network одржана во Хелсинки, Финска од 21-23 октомври 2019 година.

Прочитај повеќе

ОБУКА за компании: Циркуларна економија – преку редизајн на производите до минимизирање на отпадот и зголемување на профитот

Датум: 07 и 08 ноември, 2019Време: од 09:00 до 16:00 часотЛокација: Фондација ПСМ, 16та Македонска Бригада 13б, 1000 СкопјеПредавач: Проф. д-р Лидија НаумовскаКотизација: 1000 денари (цената на обуката е субвенционирана)

Прочитај повеќе

Бизнис акцелераторот УКИМ и Фондот за Иновации и Технолошки развој домаќини на индустрискиот акцелератор Колектор Дигитал од Словенија

Бизнис Акцелераторот УКИМ ја зајакнува регионалната поврзаност со клучните актери од Балканот и затоа беше домаќин на индустрискиот акцелератор Колектор Дигитал од Словенија.

Прочитај повеќе

„Креирај едукативни активности за најмладите“ - работилница за воспитувачи и одделенски наставници

Како дел од проектот #Inno4Edu, СмартАп - Лабораторија за социјални иновации организира дводневна работилница „Креирај едукативни активности за најмладите“, наменета за едукатори, каде ќе се изработуваат дидактички материјали и игровни активности за спроведување на наставен час со деца од 3 до 10 години.

Прочитај повеќе

Брокерски настан ‘Match 4 Energy Waste Water’

Enterprise Europe Network во Македонија & REECO International го организираат Брокерскиот настан ‘Match 4 Energy Waste Water’ дел од Првиот Интернационален Саем и Конференција за обновливи извори на енергија, енергетска ефикасност, отпад и вода Renexpo® NMK.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови