Новости

EIT DIGITAL VENTURE PROGRAM

EIT Digital Venture програмата поддржува претприемачки тимови од 19 земји со „deep-tech“ бизнис идеи за финализирање на нивните минимално одржливи производи и почеток на потфатите.

Прочитај повеќе

ФИТР и Македонска берза отвараат пристап до алтернативни можности за финансирање за македонски компании

Фондот за иновации и технолошки развој и „Македонска берза“ потпишаа меморандум за соработка, чија цел меѓу другото е на македонските компании да им се овозможи пристап до алтернативен извор за прибирање капитал.

Прочитај повеќе

The State of Digital Transformation

Во својата петта година од постоењето, годишното истражување „State of Digital Transformation“ продолжува да ги документира континуирано еволвирачките претпријатија.

Прочитај повеќе

Will 5G remake the world, or just make it a little faster?

4G е одговорен за толку многу промени што многумина се прашуваат дали е можно да се создаде уште една револуција во безжичната технологија, или промените едноставно ќе се градат постепено врз она што се започна со 4G.

Прочитај повеќе

Our Shared Digital Futures

Our Shared Digital Futures е публикација креирана од лидери во бизнис, академскиот цивилниот сектор и политиката кои колективно ја распознаваат потребата од заеднички цели и координирана акција за оформување на инклузивна, одржлива, дигитална иднина.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови