Новости

Конференција: „Спортски туризам – клучни аспекти и можности за развој“

ПСМ Фондација, ги поканува сите засегнати страни на конференција на тема „Спортски туризам – клучни аспекти и можности за развој“, на 26-ти ноември, со почеток од 12.00ч, во „Конак“ - Попова Шапка.

Прочитај повеќе

Повик за менторство на компании за подобрување на енергетските и еколошките перформанси

ПСМ Фондација објавува повик за компании за учество на менторски сесии со искусни консултанти во областа на циркуларна и зелена економија, со цел поддршка во подобрување на енергетските и еколошките перформанси, зајакнување на капацитетите на вработените, јакнење на капацитетите за развој на позелени бизнис модели.

Прочитај повеќе

Компанија од Велика Британија воспостави соработка со македонска компанија преку нивно учество на B2B платформата Fashion match supply 2021

,,Присуството како снабдувач на услуги на платформата се наплатува врз основа на процент на профит остварен преку платформата, што е погоден модел за нас.

Прочитај повеќе

Апликацијата „Селектирај отпад“ ќе го собере твојот селектиран отпад „од дома“

"Селектирај отпад“ е апликација за собирање на селектираниот отпад од твојот дом. Нашата замисла е да ги мотивираме граѓаните активно да се вклучат во процесот на селектирањето и унапредување на квалитетот на животната средина.

Прочитај повеќе

Недела за старт ап бизниси и мали и средни претпријатија 22-25 јуни 2021

Од 22-25 јуни 2021, Центар за климатски промени организира настан „Недела за Старт-ап бизниси и мали и средни претпријатија“, во рамките на проектот „Зголемување на иновативните бизниси поврзани со море, животна средина и земјоделство и ИТ – (IBiSEAit).

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови