Новости

Национален младински хакатон: Запри го одливот на „млади мозоци“

Здружението LEAD, во соработка со фондацијата Конрад Аденауер и Вилфрид Мартенс Центарот за Европски студии објавува повик за учесници на хакатон за спречување на одливот на „млади мозоци“ кој ќе се одржи од 17 до 19 мај во Охрид, како продолжение на регионалниот настан кој се одржа во 2018 година на истата тема.

Прочитај повеќе

Експертите на првиот интернационален форум за преговарачкото поглавје 20 порачаа: „Потребно е создавање на поконкурентна индустрија за иновации, инвестиции и паметна специјализација во секторите кои предничат“

Од 18-19 април 2019 година, во Хотел Арка, во Скопје се одржа првиот Интернационален форум на тема „Интеграциите во Европската унија и реформскиот процес на преговарачкото поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика“.

Прочитај повеќе

IoT4Industry отворен повик за финансирање

IoT4Industry е 30- месечен проект кој поврзува 3 кластери од информациско-комуникациската индустрија со искуство и знаење во областа на Internet of Things (IoT) технологиите, финансиран од Хоризонт 2020 програмата на Европската Комисија.

Прочитај повеќе

Јавен повик за финансирање на предлог проекти

ФИТР во рамките на Инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации објавува Јавен повик за поднесување предлог-проекти за финансирање.

Прочитај повеќе

EIT DIGITAL VENTURE PROGRAM

EIT Digital Venture програмата поддржува претприемачки тимови од 19 земји со „deep-tech“ бизнис идеи за финализирање на нивните минимално одржливи производи и почеток на потфатите.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови