Новости

2018 Mobile Industry Impact Report: Sustainable Development Goals

Годишниот извештај на GSMA „Mobile Industry Impact“ за 2018 год. издаден во Генералното Собрание на ОН покажува дека индустријата продолжува да го зголемува своето влијание врз сите 17 Цели откако мобилниот стана првиот сектор во светот што се заложи за испорака на Целите за одржлив развој на Обединетите Нации во 2016.

Прочитај повеќе

Повик за учество на 7-дневен тренинг за иновациски менаџмент

Фондација Претприемачки Сервис за Млади во рамките на проектот „Јакнење на конкурентноста на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, финансиран од Европската Унија, објавува повик за учество на 7-дневна тренинг програма за иновациски менаџмент, базирана на содржината на онлајн курсот за иновациски менаџмент.

Прочитај повеќе

Повик за учество на 5-дневен тренинг за иновации (за студенти)

Фондација Претприемачки Сервис за Млади во рамките на проектот „Јакнење на конкурентноста на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, финансиран од Европската Унија, објавува повик за учество на студенти на 5-дневен тренинг за иновации во периодот од 31 јануари до 6 февруари 2019 година.

Прочитај повеќе

Фондот за иновации и технолошки развој го презентира предлог концептот за идниот НТП

Фондот за иновации го презентира Нацрт предлогот за основање на Научно технолошки парк кој го изработува тим од експерти финансиран од ЕУ.

Прочитај повеќе

Тренинг за European Guarantee Instruments во Париз

На 14-15 јануари во Париз, Франција ќе се одржи тренинг за Европските инструменти за гаранција во организација на Bpifrance.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови