Новости

Курс за иновациски менаџмент

Фондација Претприемачки Сервис за Млади во партнерство со Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) и АРК Фонд од Бугарија го објавија првиот онлајн курс за иновациски менаџмент на македонски јазик.

Прочитај повеќе

Креирани водичи за иновации и финансирање иновации за мали и средни претпријатија

Фондација Претприемачки Сервис за Млади во партнерство со Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) и АРК Фонд од Бугарија креираа два водичи за мали и средни претпријатија: Водич за иновации за мали и средни претпријатија и Финансирање иновации- Водич за мали и средни претпријатија.

Прочитај повеќе

Лансирана мобилна апликација за бизнис можности „ИноБиз“

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) изработи бесплатната мобилна апликација „ИноБиз“ која има за цел да им помогне на македонските компании да пронајдат странски партнери за бизнис соработка, трансфер на технологии и учество во проекти за истражување и развој.

Прочитај повеќе

Лансирана мобилна апликација за бизнис можности „ИноБиз“

Фондацијата МИР ја изработи бесплатната мобилна апликација „ИноБиз“ која има за цел да им помогне на македонските компании да пронајдат странски партнери за бизнис соработка, трансфер на технологии и учество во проекти за истражување и развој.

Прочитај повеќе

Ericsson: 10 Hot Consumer Trends for 2019

Ericsson го објави 8-то издание на својот ConsumerLab извештај за трендови – 10 Hot Consumer Trends 2019, кој содржи предвидувања за 34 милиони технологии кои ќе бидат во развој во 2019 год. и во иднина.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни тагови