BRSE20180329001
Шведско мало и средно претпријатие бара произведувачи на различни видови на инстант овесни каши ( пример: обична овесна каша, мешана – овес, киноа, вкус на овошје и сл.) Производите треба да содржат високо ниво на протеини (>8-9 %), по можност од растителни протеински извори (соја, ), без шеќери, ниско ниво на природен шеќер (<5 %), целосно вегански, без лактоза и без ГМО. Производот треба да биде достапен во пакување од 250 гр. и во инстант форма, за ладна или загреана конзумација.

Бараниот партнер е произведувач на хранливи производи, особено мелени житарици, кој ќе произведува овесни каши според претнодно напоменатите стандарди. Месечната количина на производство е 10 000 производи со единечна големина од 250 гр.
 
Контакт лице:
Александар Филипоски
Емаил: aleksandar.filiposki@yes.org.mk  
Тел: +389 (0) 2 3108891