BRIT20170303001
 
Италијанска компанија активна на полето на прехранбената индустрија, основана во 1916 година во Сицилија, има потреба од производители на сурови материјали. Компанијата е специјализирана за производство на конзервирана традиционална сицилијанска храна. Во палетата на производи се вбројуваат сосови за тестенини како сос со сардина, сос од лазања, сос од печен сос, песто, рагу, сос од домати и туна и др. Исто така, компанијата е специјализирана за сицилијански гарнир како „Капоната “, печурки, сосови за месо, томато кечап, ќебап сос итн.
 
Посакуваниот партнер треба да биде да ја снабдува италијанската фирма со суровини за производство како смрзната риба, смрзнато месо, смрзнат зеленчук и производи од домати. Партнерот треба да биде во можност да процесира смрзната храна. Квалитетот е основен критериум.
 
 
Лице за контакт: Eмилија Митевска emilija.mitevska@mir.org.mk