Мрежата Enterprise Europe Network Berlin-Brandenburg ве поканува да се регистрирате за сесиите на меѓусебно поврзување и да ги истражите огромните можности за наоѓање нови бизниси, технологии или партнери за истражување. Деловните сесии ќе ви дадат преглед за финансирање за иновативни проекти, особено од електронскиот сектор, како и преглед на најновите паметни иновации во светот.
Понудата е отворена за сите изложувачи и трговски посетители на IFA и IFA Global Markets.
Цена за учество: Учеството е бесплатно, но регистрацијата е задолжителна бидејќи бројот на учесници е ограничен.
Деловните денови на IFA се насочени кон широк спектар на меѓународни компании (малите и средните претпријатија и големите индустрии), универзитети и истражувачи заинтересирани за изнаоѓање нови бизниси, технологија или партнери за истражување и истражување на нови начини на соработка.
 
Тие се одвиваат на две различни локации:
Од 31 август до 3 септември
@ IFA NEXT (Berlin ExpoCenter City, Сала 26):
се фокусира на иновативни и паметни технологии како што се 3D печатење, безбедност на податоците, беспилотни летала, роботика, итн.
Од 3 до 5 септември
@ Глобални пазари (STATION-Berlin, Luckenwalder Straße 4-6, 10963 Берлин):
се фокусира на соработката меѓу добавувачите, производителите на компоненти, OEM / ODM во индустријата за потрошувачка електроника и апарати .
  
 
Зошто да учествувате?
  • Покажете ги вашите проекти, производи или знаење
  • Договорете ги потенцијалните деловни партнери во однапред закажани состаноци
  • Иницирање на прекугранични контакти и соработка
  • Најдете нови комерцијални / технолошки / истражувачки партнери
  • Добијте најнови информации за резултатите од истражувањата поврзани со индустријата
  • Запознајте и споделете мислења со истражувачите и експертите
  • Презентирајте, дискутирајте и развивате нови идеи за проекти на меѓународно ниво
За повеќе информации: https://ifa2018.b2match.io/
https://ifa2018.b2match.io/