BRDE20210312002


Неодамна формираната германска компанија е активна во трговијата на мало и дизајн на облека изработена од одржливи влакна со фокус на чорапи. Бара производител кој ќе може да произведува чорапи изработени од бамбусови влакна. Партнерот за производство треба да има седиште во Европа. Соработката ќе се одвива според договор за производство. Компанијата секогаш внимателно ги следи најновите модни трендови и одржливоста игра голема улога за нив.

Во моментов компанијата ги продава своите производи преку ланец од околу 20 продавници за малопродажба. Тие сега ќе формираат иновативна онлајн- продавница и затоа очекуваат зголемен број на нарачки. Тоа е причината зошто тие бараат партнер за производство во странство.

Компанијата би била подготвена да воспостави долгорочно партнерство со производител на трикотажа, кој е активен во производството на материјали изработени од бамбусови влакна (вискоза) и-на крајот-други одржливи влакна, како што се дрвени влакна, предметниот производител треба да да може да произведува чорапи според дизајнот и спецификацијата на германската компанија. 

  
Контакт лице:
Емилија Андонова
emilija.andonova@mir.org.mk 
Телефон: +389 (0) 2 3108891