Сега е точно : Чет. Сеп. 09, 2010 9:16 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC + 1 час

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ] 
Автор Порака
 Наслов на мислењето: Dali ima nekoj nekoja IDeja za Bisnis
ТемаИспратено: Чет. Сеп. 17, 2009 1:31 pm 
Отсутен

Регистриран: Чет. Сеп. 17, 2009 1:24 pm
Мислења: 4
Dali ima nekoj nekoja ideja za otvaranje svoj biznis , ako nekoj ima neka pomogne:)

Кон врв
 Профил  

Наслов на мислењето: Re: Dali ima nekoj nekoja IDeja za Bisnis
ТемаИспратено: Саб. Сеп. 19, 2009 9:29 pm 
Отсутен

Регистриран: Саб. Сеп. 19, 2009 9:22 pm
Мислења: 3
FisniKk Напиша:
Dali ima nekoj nekoja ideja za otvaranje svoj biznis , ako nekoj ima neka pomogne:)

ja imam eden ama ne znam kolku drzi,prasav 2ca mi rekoa deka ne biva i se otkazav,ne sakav da rizikuvam pari i vreme da trosam :)

Кон врв
 Профил  

ТемаИспратено: Чет. Сеп. 24, 2009 10:40 pm 
Отсутен

Регистриран: Чет. Сеп. 24, 2009 10:18 pm
Мислења: 2
Зависи за што те бива. Во основа тоа би бил наједноставниот одговор.

Мислам дека поентата на започнување свој бизнис е да работиш нешто што ти сакаш, нешто во што си добар и нормално, да ти донесе некаква заработувачка.

Ако си креативен, можеш да започнеш со печатење маици, процесот на печатење е прилично лесен, само треба да имаш добра идеја и некој да те упати како се печати квалитетно.

Ако те бива да работиш со рацете, тогаш можеш да работиш со селење на намештај и слично. Се разбира, ќе ти треба барем едно комбе за тоа.

Ако си комуникативен, тогаш можеш да работиш маркетинг со препораки.
Има разни опции за овој бизнис и се препорачува на луѓе кои немаат некој голем почетен капитал.
Постојат обуки кои ги посетуваш и откако ќе ги завршиш, добиваш сопствен бизнис со кој препорачуваш одредени производи или услуги, вработуваш нови луѓе и понатаму од тебе зависи како ќе го развиваш. Меѓутоа не секој е за овој тип на работа, бидејќи бара голема посветеност преку вложување на време, труд и умешност да презентираш одредени идеи.

И секако, постои интернетот кој е одличен генератор на идеи. Можеш да побараш на google за некои помали компании кои успеале, со што тие се занимаваат, како тие започнале со својот бизнис и слично.

Опции има многу, само треба да знаеш што сакаш.

Кон врв
 Профил  

ТемаИспратено: Вто. Ное. 10, 2009 3:59 pm 
Отсутен

Регистриран: Вто. Ное. 10, 2009 3:51 pm
Мислења: 1
imam dobri idei za pecatenje maici i sl. samo ne sum bas siguren dali e isplatlivo da se vlozuva, plus neznam kade bi mozelo da se najdat takvi masini za pecatenje. Aj ako nesto si informiran pisi mi.

Кон врв
 Профил  

ТемаИспратено: Вто. Ное. 17, 2009 10:20 pm 
Отсутен

Регистриран: Вто. Ное. 17, 2009 9:43 pm
Мислења: 1
лене Напиша:
imam dobri idei za pecatenje maici i sl. samo ne sum bas siguren dali e isplatlivo da se vlozuva, plus neznam kade bi mozelo da se najdat takvi masini za pecatenje. Aj ako nesto si informiran pisi mi.

Абе траба да видиш што се нуди на пазрот кај нас да видиш каде може да се сето тоа пласира, инаку што знам неколку фирми што го работат тоа и добро и оди...ако можеш да најдеш пласман надвор од МК тоа е ок :) . За машини се наогаат побарај на http://www.pazar3.com.mk можеш да најдеш. Поздрав

Кон врв
 Профил  

Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ] 

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC + 1 час

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Google [Bot] и 1 гостин

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум
Вие Не може да ставате атачменти во овој форум