Датум: 8 ноември 2019      Локација: Теслич, Босна и Херцеговина
 
Enterprise Europe Network Босна и Херцеговина Ве поканува да учествувате на Business Internationalization Forum, Б2Б форум за вмрежување на компании и кластери кој ќе се одржи на 8ми ноември во хотел Кардиал Бања Вручица (близу градот Теслич).

Сектори во фокус на форумот се:
 
  • Информациски и комуникациски технологии за развој (ИКТ)
  • Текстил
  • Преработка на метали и метална индустрија
  • Дрвена и градежна индустрија
  • Автомобилска индустрија
  • Земјоделство
  • Пластика и пластични производи
  • Туризам 

Заинтересираните компании потребно е да се регистрираат на http://bif2019banjavrucica.talkb2b.net/ каде ќе имаат можност да закажат состаноци со компании со кои постои потенцијал за соработка. Во моментов за учество се регистрирани повеќе од 90 компании од повеќе земји. Сместувањето за учесниците ќе биде во хотел Кардиал Бања Вручица со специјален попуст.
 
Контакт лице:
Емилија Митевска
емаил: emilija.mitevska@mir.org.mk
тел: +389 (0) 2 3103674